Bebek Yüzlü Katil- Ted Bundy

 Asıl adı Theodore Robert Bundy olan Ted Bundy, dünyanın bilinen ilk seri katilidir.
Başka bir ifadeyle, seri katil tanımı onunla doğmuştur. Ted Bundy sadece seri katil olarak bilinmez. Ayrıca tecavüzcü olarak da bilinir.

 24 Kasım 1946 yılında doğan Ted, babasının kimliğinin belirli olmamasından annesi ile dedesinde Philadelphia'da 9 yıl kalmıştır. Annesi Elanor, o dönemde sekreterlik yapıyordur. Bundy için çevreden gelecek sosyal baskıdan kurtulması, ailesi için önemli bir konu olduğundan, çevrelerine Ted'in evlatlık olduğunu söylemişlerdir. Lise çağlarına kadar da kendini evlatlık sana Bundy çocukluğunda şiddette meyilli, ruh sağlığı bozuk bir dönem geçirmiştir. 

 Daha sonraları Ted ve annesi Washington'da kuzenlerinin yanına taşınırlar. Burada annesi Eleanor kısa süre sonra bir kilisenin sosyal organizasyonunda tanıştığı hastane aşçısı Johnny Culpepper Bundy ile evlenir. 

 Ted bu dönemlerde yerel bir Metodist kilisede çalışır, aynı zamanda liseye giderdi. Lise yıllarında içine kapanık çekingen bir çocuk olan Bundy, insan ilişkilerinde kötü olduğunu için anlam veremiyordu. Hatta bir gün bunu dile getirerek "İnsanların neden birbirleriyle arkadaş olmak istediğini bilmiyorum, bir insanı diğeri için çekici kılan şey nedir bilmiyorum, sosyal etkileşimi ne sağlar bilmiyorum." demiştir. 

 Lise sonlarında ufak tefek suçlara karışan Ted, bu dönemi "seks ve şiddet görüntülerine"
hayran olduğunu dile getirir. Dönemi kendi "özü" olarak saklamıştır. 

 Ailesi ve çevreleri tarafından yakışıklı görünen Ted, psikoloji dalında lisans eğitimini tamamladıktan sonra Washington'da Cumhuriyetçi Parti için çalışır. Daha sonraları Seattle intihar kriz merkezinde gönüllü olarak çalışan Ted, acemi suç muhabiri Ann Rule ile tanışır. Her ne kadar ironik olsa da Ted Bundy cinayetleri işlediği dönemde de onu araştıran Ann olmuştur. İleriki süreçlerde cinayetlerin aydınlandığı dönemde Ann bir kitap (The Stranger Beside Me) yayınlar. Hatta bu kitabında ismi belli olmayan bir kadının Ted'in olgun olmadığını düşünerek onu terk ettiğini yazar. Bundy yaklaşık 2 yıl kadar ayrı kaldığı bu dönemde politika ile uğraşırken, Utah Üniversite'sinde hukuk okumaya karar verir. İki yıl sonra Ted Bundy hayatınının kadını olduğunu düşündüğü kadına evlilik teklifi eder. Kadın evlilik teklifi kabul etmesinden iki gün sonra Ted ayrılmak istediğini dile getirir ve yaklaşık 3 yıl sürecek cinayet sürecine başlar. Rule'e göre sevgilisi, Bundy'nin öldüreceği kadınlar için bir model olduğunu düşünür. (Siyah saçları ortadan ayrılmış, genç, beyaz kadınlar.)

 Araştırmacı ve dedektifler Bundy 15 yaşlarında iken 8 yaşında ki birkızın ortadan yok olduğunu, bunun Ted Bundy yaptığını her ne kadar düşünseler de o dönemde delil yetersizliği ve Bundy'nin yaşının küçük olmasından serbest bırakırlar. Kayıtlarda ise ilk cinayeti 27 yaşında yapmıştır. 

 İtiraflarına göre 30 tane cinayeti olan Ted Bundy'nin bilinmeyen cinayetleri ve kalıcı hasarla kurtulmuş bir çok vakası da vardır.
 İlk işlediği suç, 4 Ocak 1974'te 18 yaşında ki kızın bodrum da ki yatak odasına camdan girmesiyle kayıtlara işleniyor, kızı levye ile dövdükten sonra, çelık değnekle cinsel saldırıda bulunuyor. Ailesinin kanlar içinde bulduğu kızı, ölmüyor, fakat kalıcı beyin hasarı oluşuyor. 

 Kendine kurban arayan Ted, 31 Ocak 1974'te Washington Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin odasına girip kızı tekmeleri ile bayıltıp kaçırıyor. Bir yıl sonra kalıntıları doğu Seattle dağlarında bulan araştırmacılar ilk cinayet olarak kayıtlara geçirirler. 1974 yılının Ocak ve Haziran aylarında 8 genç kadını daha öldüren Ted Bundy, yakışıklı olduğu kadar da zeki olduğu biliniyor. Kendini şekilden şekile koyan Bundy, bukelemun lakabıyla anılıyor.

 1974' te Ekim ayında Hukuk Fakültesine başvurmak için gittiği Salt Lake City'de 17 yaşındaki bir kıza tecavüz ederek boğar. Ceset yaklaşık dokuz gün sonra bulunsada o dönemde Ted Bundy çoktan kayıplara karışmış olur.
 Bir sonraki cinayetini 31 Ekim akşamı Cadılar Bayramı'nda 17 yaşında ki bir kızın ortadan kaybolması ve 1 ay sonra göl kenarında cesedinin bulunmasıyla bilinir. 

 Her ne kadar gerçek rakam bilinmese de Ted Bundy itiraflarında 30 cinayet işlediğini itiraf eder. Eyaletlere göre cinayet listesinde, Washington'da 11 ( üçü kimliği belirsiz kişi) Colorado'da 3, Florida'da 3, Oregon'da 2 (ikisi de kimliği belirsiz kişi), Idaho'da 2 (1 kimliği belirsiz kişi) ve California'da 1 (kimliği belirsiz kişi) cinayet işlediğini itiraf etmiştir.

 8 Kasım 1974 yılında Utah'ta bir araba kaçırması sırasında araç sahibinin araçtan atlayıp polise şikayet etmesiyle araştırmalara başlayan polis teşkilatı, 16 Mart Ağustos 1975'te aracı ve Ted Bundy'i yakalar. Cinayetleri Ted'in işlediğinden emin olan emniyet güçleri ortada delil olmadığından sadece araba kaçırması suçuyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılır.

 7 Haziran 1977'de cinayet suçlamasıyla nakil işlemi gerçekleşen Ted dava sırasında kütüphane görmek ister. Buna izin veren görevliler eşliğinde kütüphaneye giren Ted Bundy iki katlı binanın  camından atlayarak kaçmaya çalışır. Atladığı sırada bileklerini inciten Ted bir hafta sonra yakalanır. Hapisanede duruşma beklerken, 30 Ekim 1977'de bulduğu bir demir testeresi ile büyük bir delik açarak tekrar kaçar.

 Kaçtığı dönemde de cinayetlerine devam eden Bundy, 15 Şubat 1978'de Florida yolunda yakalanır. İkinci defa başlayan dava süreci 25 Haziran 1979'dan 29 Temmuz'a kadar sürer. Bu sürede kendisine savunma avukatları verilmesine rağmen Bundy savunmasını kendisi yapmayı tercih eder.
 Suçlu bulunduktan sonra Hakim Edward Cowart tarafından ölüme mahkûm edilir. Ölüm kararını verirken, yargıç Cowart, Ted Bundy'e şunları söyler. 
"İdamınıza karar verilmiştir, ölene kadar vücudunuza mevcut sistemle elektrik verilecektir. Genç adam, kendinize iyi bakın. Bunu samimi olarak söylüyorum, kendinize iyi bakın. Şu anda yaşadığımız gibi, bu mahkeme salonunda insanlığın tamamiyle heba edildiğine tanık olmak bu salondakiler için trajedidir. Zeki, genç bir adamsınız. İyi bir avukat olabilirdiniz, arkamda çalıştığınızı görmek beni mutlu ederdi, fakat ortak, yanlış yoldan gittiniz. Kendinize iyi bakın. Size karşı düşmanlık beslemiyorum, bunu bilmenizi isterim. Kendinize iyi bakın."

 Duruşmalar devam ederken bir çok kadın hayranından yüzlerce mektup alır. İdamını beklediği dönemde, Carole Ann Boone ile mahkeme salonunda evlenir. Ekim 1982'de karısı Boone bir kız çocuğu dünyaya getirir. Fakat Boone daha sonra boşanır, kızının ve kendisinin soyadını değiştirir.

 Zekasıyla bir çok insanı kendine hayran bırakan Ted Bundy kendisini ziyarete gelen FBI ajanlarına işlenen bir çok cinayet olayında yardımcı olmuştur. 
 İdamından bir gün önce bir TV programına röportaj veren Ted, şiddet içerikli pornografi tüketiminin kendisindeki şiddetin şekil ve tarzını belirlemeye yardımcı olduğunu, böylece tanımlanamayacak kadar korkunç bir davranışa yönlendirdiğini iddia eder. Aynı zamanda medyadaki şiddetin, özellikle sekse bulandırılmış şiddetin, gençleri yeni Ted Bundy'ler yaratmaya ittiğini söyler.
 23 Ocak 1989 günü sabah saadetlerinde 2.000 volt elektrik verilerek infazı gerçekleştirilen Ted Bundy'nin son sözleri ise  şöyledir; "aileme ve arkadaşlarıma sevgilerimi iletmenizi istiyorum." 




(İnstagram: onuramadeli )
(Kaynak: https://tr.m.wikipedia.org)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kendi Kulağını Kesen Adam

Şehirlerden Efsaneler -1

Film Zamanı