Bakış Açısı

 Bir cisme bakarken ne görüyorsunuz? O cismin son hali (yapılmış hali) mi? Yoksa içindeki her bir ayrı maddenin birleşerek oluşturduğu bir bütünü mü? Olaylara - olgulara bakış açınız nasıl? Kalemle bir şeyler karalarken merakdan ötürü bir düşünceye değinmek istedim.

📍Farklı Açıdan Bakmak

 Size en son izlediğim bir filmden alıntılar, ve farklı açıdan bakmamı tekrardan hatırlatan bir kaç kesit sunmak istiyorum.
 Muhtemelen  çoğumuzun izlemiş olduğu, en azından ismini bildiğini düşünüyorum. "7.Koğuştaki Mucize." Bu filmin ne kadar duygusal olduğunu, dönemin ne şartlarda zorluklar içinde yaşandığını, ya da yaşanılanların ne kadar acımasızca olduğundan çok filmde geçen iki sahneden bahsetmek istiyorum.

 İzleyenlerin rahatlıkla hatırlayacağı, filmin başlarında geçen bir sahnede kahramanlarımız çimlere uzanmış, gökyüzüne baktığını görüyoruz. Uzanırken kendi aralarında eğlendikleri, hatta ufak bi oyun haline getirdikleri oyunu oynuyorlar. Gördükleri bulutları farklı cisimlere, canlılara benzetiyorlar. Çok eğlendiklerini görüyoruz, eminim çoğumuz hayatımızın bir döneminde kesinlikle yapmışmışızdır (yapmayan varsa çok şey kaçırmış demektir😊). Ne kadar mutlu olduğumuzu, ne güzel bir oyun olduğunu hatırlayın. Üstelik tek başına, bir başkasına ihtiyaç duymadan yapılacak bir aktivite olduğunu da hatırlatmak istiyorum. Ben hâlâ yapıyorum🤭. Bulutlu bir gün çıktığınızda bir bakın derim. Öyle özel bir zaman ayırmanıza da gerek yok, işe giderken  bindiğiniz aracın camından (tabi sürücü değilseniz) veyahut yürürken 2,3 dakikanızı alacak bir duraksama ile yapabilirsiniz.


 Okuduğum makaleler ve dinlediğim bir çok psikoloğun, filimde ufak bir oyun olarak oyanan bu oyunun, aslında kendi zihnimizi çokça geliştirdiğini, zengin bir düşünce yapısına sahip olmamıza yönelttiğini okudum. Ufacık bir haraketle bile gelecekte yaşayacağımız bir olaya farklı bakmamızı, farklı şekillerde çözüm bulmamıza olanak sağlıyor.

 Filmimizin son sahnelerinde çok daha iyi  anlıyoruz aslında bu olayı. Yıllardır duvarda ki sıvası kalkmış yere bakan adamın neden baktığını anlamayan arkadaşları, adamı çok farklı şekilde yargılıyorlar. Defalarca sorsalarda bir cavap bulamadıkları, adamın kendi hayatında bir olaya benzettiği duvarda ki sıvası kalkan yere, bulutları izleyen kahramanımız ilk gördüğü anda bir nesneye benzetebiliyor. Bu yapmış olduğu olay kendi zihnine faklı bakış açısı kazandırıyor. Ve bakış açısının ne kadar güzel olduğunu görebiliyoruz. Sizlerde bu gönüllü olarak evde kaldığımız bu dönemde kendinize biraz olsun yatırım yapmak isterseniz gözünüzü yükseklere dikin. Gökyüzüne bakmayı, o muşteşem maviliğin içindeki beyaz cisimlere bakmayı unutmayın! Unutmayın ki farklı bakmak bir çeşit zenginliktir. Ve daima farklı açılardan bakın.

📌 Farklı bakmayı, farklı düşünmeyi ve bakış açınızın her zaman en güzel olması dileğiyle:)

📌 Bahsi geçen film: 7.Koğuştaki Mucize
( Mutlaka izleyin👍👌) 

 📌 İnstagram: @onuramadeli














Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kendi Kulağını Kesen Adam

Şehirlerden Efsaneler -1

Film Zamanı